Atentie!!! Acceptam plata online cu carduri de vacanta
Hotel cu vedere la mare
Parcare gratuita pentru clienti
Restaurant cu mic dejun sau all inclusive
Hotel cu piscina si terasa
Loc de joaca exterior si interior gratuit


Totodată, va informam ca urmărim recomandările Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) și tuturor autorităților relevante pentru cerințele specifice țării pentru a ne asigura că acțiunile pe care le luăm sunt cuprinzătoare și adecvate.

Securitatea dvs., precum și siguranța membrilor echipei noastre, sunt prioritatea noastră. Acțiunile noastre demonstrează un angajament ferm de a folosi resurse adecvate pentru a ajuta la menținerea unui mediu sănătos pentru clienții și membrii echipei noastre.

Vă asigurăm că toate echipele noastre fac tot posibilul pentru a vă oferi un nivel de servicii corect și un mediu sigur - înainte, în timpul și după șederea dvs. la noi.

Vă mulțumim din nou pentru încrederea pe care o aveți în Hotelul Capitol *** în perioadele bune și, cu atât mai mult, în aceste vremuri provocatoare!

De la izbucnirea pandemiei, am revizuit cu echipa noastră procedurile si standardele de operare, astfel încât sa facem totul pentru securitatea vacantei dumneavoastră de vara si in perioada de sezon.

 

Primul pas către acest ghid de igienă a fost colectarea indicațiilor și recomandărilor din partea organelor abilitate la nivel național și internațional pentru combaterea și prevenția răspândirii noului coronavirus, aprofundând în mod special informațiile privind sectorul ospitalier, din documente precum:

·         "Ordin privind aprobarea normei care stabileste măsurile specifice de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 pentru activitățile de preparare, servire și consum al produselor alimentare, băuturilor alcoolice și nealcoolice în spații special amenajate din exteriorul clădirilor unităților de alimentație publică" Nr 966/29.05.2020 MINISTERUL SĂNĂTĂȚII, Nr.1809/29.05.2020 MINISTERUL ECONOMIEI, ENERGIEI ȘI MEDIULUI DE AFACERI, Nr 105/29.05.2020 AUTORITATEA NAȚIONALĂ SANITARĂ VETERINARĂ ȘI PENTRU SIGURANȚA ALIMENTELOR.

·         Recomandări de sănătate publică privind măsurile generale de relaxare, venite din partea INSTITUTULUI NAȚIONAL de SĂNĂTATE PUBLICĂ.

·         Operațional considerations for COVID-19 management în the accommodation sector"- "Considerente operaționale pentru managementul COVID-19 în sectorul de cazare" realizat de Organizația Mondială a Sănătății.

 

 

În contextul actual dominat de incertitudini locatia noastra  dorește să vă asigure că a mobilizat toate resursele materiale, financiare și de logistică pentru a aplica măsurile preventive recomandate de autorități în contextul situației produse de pandemia de Covid-19.

·         A completat ghidul de bune practici folosit până în prezent cu recomandările pentru prevenirea răspândirii Covid-19 emise de organele abilitate și a emis Manualul de Igienă . Acest Manual de Igienă il puteti gasi si pe pagina noastra oficiala www.hotel-capitol.ro

·         Prin comunicarea acestuia dorim să venim cu răspunsuri și argumente la întrebările, nelămuririle și îngrijorările turiștilor noștri, legate de masurile pe care le întreprindem în contextul pandemiei de Covid-19.

·         Efectuează după un grafic prestabilit cursuri de informare pentru personal, astfel încat acesta să poată asimila planul de acțiune și procedurile specifice fiecărui departament în parte.

·         A elaborat jurnalul de acțiuni pentru înregistrarea operațiunilor de igienizare/dezinfectare întreprinse, specificând data, ora, persoanele responsabile.

·         A desemnat grupul de lucru și procedurile care se vor aplica în eventualitatea descoperirii unui caz de Covid-19

 

Primirea oaspeților

În recepții vom adopta următoarele măsuri de prevenție:

·         Amplasarea dozatoarelor cu dezinfectant pentru mâini.

·         Amplasarea panourilor de protectie menite să limiteze contactul direct între personalul din recepție și oaspeți.

·         Solicitarea unei declarații pe propria răspundere semnate de către turist, privind absența simptomatologiei Covid-19, călătoriilor în zone de risc/roșii și contactele cu persoane infectate.

·         Existența unui registru electronic de evidență a rezervărilor clienților, astfel încât în eventualitatea apariției unui caz, să existe date concrete pe baza cărora să poată fi efectuată o eventuală anchetă epidemiologică.

·         Echiparea corespunzătoare a personalului de recepție cu măști sau viziere.

·         Instruirea personalului de recepție în vederea informării clienților cu privire la cele mai apropiate unități medicale, farmacii, etc. Acesta va avea acces la numerele de urgență ale autorităților de sănătate, centre medicale, spitale publice sau private.

·         Dezinfectarea cheilor de acces în camere.

·         Reducerea timpilor de check-în/check-out prin implementarea unor platforme online.

·         Folosirea marcajelor care facilitează respectarea distanțării fizice, în special în zonele aglomerate.

 

Angajații nostrii

 

Avem grijă de cei care au grijă de oaspeții noștri prin:

·         Implementarea procedurilor de bune practici bazate pe principiile HACCP, de igienizare, dezinfecție și de autocontrol, susținute de personal specializat din domeniul medical, în materie de igienă personală și la locul de muncă, atât pentru personalul care intră în contact cu publicul cât și pentru angajații din spatele cortinei. Toți angajații vor cunoaște și pune în aplicare măsurile de distanțare socială și dezinfecție inclusiv la servirea mesei după cum urmează :

·         Dotarea personalului cu echipamentul de protecție în funcție de departament.

·         Mentinerea distantei sociale intre angajati si respectarea unui flux de lucru.

·         Afișarea măsurilor de prevenție și amplasarea dozatoarelor cu dezinfectant și săpun pentru mâini în spațiile folosite de angajați, precum și dezinfectarea repetată a acestora.

·         Dezinfectarea periodică a spațiilor comune folosite de către angajați, (recepționare/depozitare alimente, camere frig, liniilor de producție și servire,etc ) cu produse biocide avizate de Ministerul Sănătății.

·         Triaj observațional cu măsurarea temperaturii la fiecare intrare în tură( mentionarea lor intr-un registru ) și nepermiterea accesului la locul de muncă a personalului care prezintă simptomatologie de infecție respiratorie.

·         Spălarea și dezinfectarea uniformei de lucru în spălătorie conform standardelor impuse de OMS.

·         Verificarea punerii în aplicare a fiecărei măsuri de prevenție prin controlul permanent efectuat de către șefii de departamente.

Spațiile comune în interior

Spațiile comune precum recepții, restaurante, baruri,  locuri de joacă, săli de conferință, bucătării, spălătorie, toalete, holuri, lifturi, casa scării, locuri destinate personalului sunt dezinfectate frecvent.

În afară de dezinfectarea periodică avem grija igienizării și dezinfectării permanente:

·         Igienizarea și dezinfectarea frecventă, în timpul zilei, a tuturor suprafețelor supuse atingerii repetate precum: butoane lifturi, mânere, balustrade, întrerupătoarele de lumină, suprafețele din toaletele publice , dispenserele care necesită atingere, mobilierul folosit în spațiile comune precum: scaune, mese din restaurante, recepții, mobilierul din locurile de joacă etc...

·         Monitorizarea igienizării și dezinfectării în toate spațiile prin grafice .

·         Amplasarea dozatoarelor pentru dezinfectant de mâini în zonele punctelor de acces ale spațiilor comune și unde este nevoie.

·         Folosirea marcajelor de pardoseală/stative pentru a facilita respectarea distanțării fizice, în special în zonele aglomerate.

·         Igienizarea filtrelor aparatelor de aer condiționat .

·         Afișajul materialelor destinate informării clienților.

 

Spațiile comune în aer liber

 

După cum bine știți locatia noastra  pune un accent deosebit pe calitatea timpului dumneavoastră petrecut în aer liber, în locațiile atât de îndrăgite : restaurant, terasele, piscina și locul de joacă.

Iată măsurile de prevenție:

·         Amplasarea la loc vizibil a regulamentelor de acces și de comportament.

·         Amplasarea dozatoarelor cu dezinfectant pentru mâini.

·         Asigurarea accesului prin puncte de intrare/ieșire clar semnalizate.

·         Dezinfectarea podelelor din jurul piscinei, sezlongurilor, spațiilor de joacă, scaune și mese de pe terase, efectuată cu substanțe specifice de către personalul autorizat, cu substanțe avizate de Ministerul Sănătății.

·         Igienizarea și dezinfectarea, după fiecare utilizare, a șezlongurilor și a mobilierului conform normelor.

·         Respectarea distanțării sociale prin amplasarea șezlongurilor, umbrelelor în conformitate cu recomandările autorităților.

·         Menținerea concentrației dezinfectanților din apa piscinelor la nivelul prevăzut de Ministerul Sănătății.

Restaurante și baruri

Măsuri implementate :

·         Respectarea distanțării sociale între scaunele meselor diferite, numărul persoanelor de la o masă fiind limitat la numărul membrilor familiei.

·         Amplasarea la loc vizibil a regulamentelor de acces și de comportament.

·         Amplasarea dozatoarelor cu dezinfectant pentru mâini la intrarea în restaurante și/sau în zona barurilor.

·         Protejarea bufetelor prin amplasarea unor panouri de plexiglas/vitrine și servirea preparatelor de către angajați echipați corespunzător cu măști/viziere și mănuși de unică folosință.

·         Respectarea distanțării sociale în timpul servirii meselor prin mijloace specifice.

·         Schimbarea riguroasă și frecventă a ustensilelor pentru servire la bufet.

·         Aparatele de distribuire a băuturilor vor fi igienizate și dezinfectate zilnic sau ori de câte ori este nevoie.

·         Spălarea veselei, paharelor și a echipamentului de bucătărie exclusiv cu mașini de spălat profesionale la temperaturi de 90°C, folosind detergenți și dezinfectanți profesionali.

·         Toate produsele care intră în blocul alimentar sunt achiziționate de la furnizori de încredere și vor fi dezinfectate cu soluții adecvate.

Spații de cazare

Atenția noastră este îndreptată asupra unui confort sporit în condiții de maximă protecție astfel, în toate camerele hotelului am implementat următoarea procedură de igienizare:

·         Camera va fi dezinfectată înainte de igienizarea și aerisirea aferente încheierii fiecărui sejur (checkout),  cu soluții biocide avizate de MINISTERUL SĂNĂTĂȚII, prin nebulizare.

·         Lenjeria și prosoapele vor fi spălate și dezinfectate exclusiv în spălătoria hotelului.

·         Kit-urile de cameră, cosmeticele și produsele de minibar, acolo unde sunt prezente, vor fi dezinfectate înaintea amplasării în camere.

·         Dezinfectarea ustensilelor pentru curățenie va fi efectuată cu soluții biocide avizate de MINISTERUL SĂNĂTĂȚII.

 

Trăim timpuri diferite în care viața cu care suntem obișnuiți se schimbă și, fie că va trebui sau nu, să ne obișnuim cu o nouă rutină, obiectivul nostru este să continuăm să creăm amintiri frumoase de vacanță.

Este în interesul nostru primar să ne protejăm atât colectivul, cât și oaspeții, prin aplicarea tuturor normelor de igienă și prevenție în vigoare și nu vom precupeți nici un efort pentru implementarea acestora.

Pentru atingerea obiectivelor de reducere a riscului de transmitere a infecției cu virusul COVID 19 este nevoie însă, de noi toți , oaspeți și personal. Doar împreună vom reuși să depășim această criză și să o convertim într-o vacanță plăcută!

Respectarea atât a normelor generale de conduită cât și a noilor reglementări stabilite și anunțate de autorități în contextul Covid-19 este obligația noastră a tuturor. Astfel, oaspeții noștri trebuie să țină cont permanent de regulile de igienă personală și de măsurile de protecție, indiferent de momentul din zi, în incinta locatiei, după cum urmează:

·         Să ia notă și să accepte regulile precizate încă de la confirmarea/reconfirmarea rezervării, privind interacțiunea cu angajații și cu ceilalți clienți, precum și regulile deplasărilor și activităților personale în spațiile publice.

·         Să accepte că încă de la sosirea în hotel trebuie să se supună regulilor instituite privind accesul și completarea fișei de anunțare a sosirii cu datele privind sănătatea și trasabilitatea.

·         Să accepte că anumite servicii dedicate tuturor turiștilor ar putea fi asigurate doar în serii, la intervale orare diferite, pentru a putea astfel, asigura distanțarea fizică în toate spațiile comune.

·         Să accepte că noile proceduri de lucru impun reducerea interacțiunii cu personalul, aceasta nefind o lipsă de respect, de interes, sau de profesionalism din partea acestuia.

·         Să accepte că în spațiile închise se poartă mască.

·         Să se spele regulat pe mâini cu apă și săpun minim 20 secunde, să folosească produsele de dezinfectare puse la dispoziție, să nu-și atingă ochii, nasul și gura cu mâinile neigienizate și să nu strănute /tușească neprotejat.

Regulile acestui manual sunt supuse revizuirii pe masură ce apar noi reglementari ale autoritaților.

Vă mulțumim din nou pentru încrederea pe care o aveți în Hotelul Capitol *** - în perioadele bune și, cu atât mai mult, în aceste vremuri provocatoare!